Als Varkens konden VliegenZangeres en theatermaker Maya Link presenteerde 'Als Varkens Konden Vliegen'; een muziektheatervoorstelling op het buitenterrein van HAL 25. De voorstelling werd in 3 dagen gemaakt. 
 
Akls varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. We volgen een zoektocht naar lichamelijk contact en liefde in tijden van Corona. De vragen die zich hierin aandienen gaan ons allemaal aan. Want hoe blijven we psychisch in balans als we fysiek afstand moeten houden? Hoe vinden we nieuwe vormen van intimiteit? En hoe kunnen we mens blijven in deze virtuele krankzinnigheid?  Een ontmoeting tussen een vrouw en een drone in de natuur lijkt het begin van een nieuw tijdperk. 

In deze voorstelling werd Maya Link omringd door een bijzondere cast, waaronder een racedrone als tegenspeler, klassiek cellist Brendan Jan Walsh en jazz-drummer Mees Siderius. Beeldend kunstenaar Bart Eysink Smeets zorgde in de scenografie dat alles volgens het "tijdelijk abnormaal" uitgevoerd kan worden. De regie was in handen van Marianne Seine van theaterspektakelgroep Vis a Vis. 

Na deze try out wordt de voorstelling verder ontwikkeld en zal te zien zijn op verschillende festivals in de zomer 2021.